lectia-de-pictura-3
Lectia de pictura
11 septembrie 2016

Sfarsit de An….un Nou Inceput

journey-coach

 

Decembrie. Este acea luna in care cei mai multi dintre noi ne uitam la anul care tocmai se incheie pentru a face un bilant: ce a fost bine, ce a a fost mai putin bine, ce succese am avut, ce obstacole am depasit …..dupa care, ne punem intrebarea: INCOTRO, in anul ce vine?

Constient sau nu, ne punem aceasta intrebare deoarece, in orice sfarsit exista intotdeauna un nou inceput, indiferent daca vorbim despre sfarsitul de an, sfarsitul unui proiect, sfarsitul unei relatii, sfarsitul unei perioade de formare. Acest nou inceput inseamna inca un pas pe care il facem in evolutia noastra.

Atunci cand nu stim cum arata acest INCOTRO, putem gasi drumul daca ne gandim la:
radacini: contextul in care ne-am format si dezvoltat, oamenii si experientele care ne-au impactat profund;
setul nostru de valori: principiile care ne ghideaza in viata si pe care onorandu-le, suntem invadati de multa energie si ne simtim impliniti in tot ceea ce facem;
punctele noastre forte: contributia pe care o aducem prin intermediul acestora la dezvoltarea noastra si a celor din jurul nostru, pentru a construi lumea la care visam;
vulnerabilitati: acceptarea si impartasirea acestora astfel incat sa fim deschisi catre opiniile celorlalti;
lectiile invatate de la cei din jurul nostru, indiferent de varsta si pregatirea acestora.

Daca raspunsul la intrebare nu se arata la finalul acestui exercitiu, luam o bagheta magica si construim un pod peste timp, de azi in 2-3 ani, catre ceea ce dorim cu adevarat sa devenim.

Cand incepem sa construim acest pod, cu ce vrem sa incepem? Raspunsul la aceasta intrebare este posibil sa ne ajute sa descoperim acel INCOTRO in anul ce bate la usa.

Eu am facut deja acest exercitiu. Acum stiu ca 2018, ca si 2017 de altfel, va fi anul in care voi construi podul care ma va duce catre ceea ce mi-am propus sa realizez in 2019.

Multa inspiratie va doresc!

Daniela

Distribuie / Share