dc-mica1
poza-rond2a
poza-rond3

Daniela Croitoru despre coaching


Buna, sunt Daniela si iti urez bun venit pe acest site!

Desi in ultimii 15 de ani am ales sa am o cariera in mediul de business, pasiunea pentru profesia de coach m-a determinat sa imi dedic o buna parte din timpul meu acestei profesii in ultimii 4 ani.

Ce fac eu ca si coach ? Sunt alaturi de tine pe drumul, nu intotdeauna usor, spre performanta, spre obiectivul pe care ti l-ai propus. Te ascult, creandu-ti spatiul de care ai nevoie in procesul de transformare, ajutandu-te sa gasesti solutiile pe care le crezi cele mai potrivite.

Pentru a ma cunoaste in calitate de coach, te invit sa citesti urmatorul interviu:

I: Care este definitia coaching-ului pentru tine ?
Daniela: Definitia coachingului ? In general nu imi plac definitiile, deoarece semnificatiile unui cuvant pot fi mai profunde decat ceea ce poate descrie o definitie.
Daca dai o cautare pe Google, vei gasi o multitudine de definitii. Din punctul meu de vedere, coachingul este un proces pe care ar fi de dorit sa-l traiesti pentru a-i intelege semnificatia.


I: Cum ai descoperit coaching-ul?
Daniela: Din intamplare. In vara anului 2011 am primit in Inbox o invitatie la evenimentul “Coaching summer school”. Eram in vacanta, nu plecam niciunde in acea perioada, asa ca am participat la acel eveniment timp de doua zile. Aici am facut cunostinta cu coachingul si cu cei care practicau deja aceasta frumoasa profesie. A fost momentul meu de “AHA” care mi-a schimbat perspectiva ……

I: Ce reprezinta coaching-ul pentru tine?
Daniela: Un mod de a fi, de a intelege ca avem resursele/raspunsurile necesare pentru a desena drumul si a incepe calatoria catre implinirea celor mai indraznete vise.

I: Ce crezi ca te individualizeaza pe tine?
Daniela: Creativitatea in a combina mai multe tehnici in sesiunile de coaching in functie de personalitatea si obiectivele fiecarui client.

I: Care sunt clientii tai? Exista o nisa spre care iti indreptati atentia?
Daniela: Orice persoana care doreste sa iasa din zona de confort si sa obtina noi performate intr-un timp scurt poate fi clientul meu.Nu am o nisa careia sa ma adresez in mod particular.

I: Ce simti dupa o sesiune de coaching?
Daniela: Energie si implinire. Bucuria ca pot ajuta..

I: Care sunt valorile in care credezi?
Daniela: Autencitate, Integritate, Perseverenta, Invatare, Respect
Imi traiesc viata intr-un mod autentic, ancorata in realitate fiind fidela principiilor mele. Repect relatia si partenerii in mod echitabil fara a judeca. De cele mai multe ori obtin ceea ce imi doresc indiferent cat de greu imi este, sau cat de multe obstacole intampin.


I: Ce te-a marcat cel mai mult in experienta de coaching?
Daniela: Imposibilul devine posibil…atunci cand iti doresti cu adevarat.

I: Ce scoala de coaching ai urmat, cine ti-a fost mentor ?
Daniela: Metasysteme coaching, Transformational leadership coaching, Strengths Strategy Coaching.
Au fost mai multe persoane care au contribuit la formarea mea ca si coach: Alain Cardon, Serban Chinole, Mihai Stanescu, Alan Seale, DeAnna Murphy.


I: Ce e cu adevarat important pentru tine in timpul unei sesiuni de coaching?
Daniela: Relatia. Prezenta ta ca si coach in relatia cu coachee-ul…fara interferente.

CERTIFICARI

icf

st-strategy

pcc-certificate

metasysteme

transformational